Tu esi slikta saimniece, ja tavā mājoklī šajās vietās ir putekļi. Lūk, kas jādara, lai miteklis vienmēr smaržotu pēc tīrības!


Diezgan bieži, ejot ciemos pie draugiem, neviļus novērtēju kopējo tīrību viņu mājoklī. Tas man jau ir kļuvis par sava veida ieradumu, kuru nevaru kontrolēt.

Uzsveru, ka necenšos norādīt kādam, ka viņa miteklis ir nesakopts. Šis ieradums manī vienkārši ir asinīs. Protams, dažreiz nesakoptība valda arī manās mājās, bet es cenšos to ātri novērst.

Tātad, kā noteikt, cik rūpīgi saimniece uzkopj savu mājokli?

Es zinu, ka daudzi manus vārdus uztvers kritiski, piemēram, kas es tāda esmu, lai kritizētu? Bet būtība ir cita, draugi. Es vēlos palīdzēt saimniecēm iesācējām apgūt mājas tīrības un komforta pamatus. Tīrīt vai ne – tā ir katra paša izvēle; es tikai dalos savos novērojumos.

Tātad, lūk vietas mājoklī, kuras jaunās saimnieces bieži ignorē tīrīšanas laikā, bet velti! Apskatīsim tās secīgi.

Griesti

Tikai daži cilvēki pievērš pietiekamu uzmanību griestiem, taču tā ir liela kļūda. Griesti savāc daudz netīrumu – no putekļiem līdz zirnekļu tīkliem.

Ja tu regulāri neveiksi griestu mitro tīrīšanu, tie izskatīsies nekopti un sabojās iespaidu par visu interjeru. Noteikti parūpējies par griestiem! Tie ir tavas mājas vizītkarte.

Vieta aiz un zem ledusskapja

Cik reizes tu esi pārvietojis ledusskapi malā, lai iztīrītu vietu, kur tas atrodas? Vai arī tu to nedari vispār? Tā ir kļūda! Ledusskapja aizmugurējā siena bagātīgi savāc putekļus un netīrumus. Pareizi ir pārbaudīt šo zonu ik pēc 3-4 nedēļām.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment